Chicano tattoo

Geometrische patronen, sierlijke letters en een soort graffiti stijl.

Zoek je een echte Chicano stijl tattoo?

Bij Needle Time in Eersel kan eigenaar Viggo deze mooie stijl voor je tatoeëren. Na het maken van een afspraak kun je terecht in zijn kleine maar professionele tattoo studio. Hier kan hij diverse Chicano stijl tattoo voorbeelden tonen of een Chicano stijl tattoo naar eigen ontwerp voor je plaatsen.

Offerte aanvragen

Wat is een ‘Chicano tattoo’?

De ‘Chicano tattoo’ is ontstaan vanuit de Chicano cultuur. Mexicaanse immigranten in Amerika worden ook wel Chicano’s genoemd. Rond 1930 is de Chicano term ontstaan. Chicano werd vroeger gebruikt als scheldwoord, maar sinds de jaren zestig wordt het juist ook trots door de Mexicaanse immigranten gebruikt.

Eind jaren ‘60 was de start voor het opeisen van sociale rechtvaardigheid voor Mexicanen in Amerika. De Chicano Movimiento riep de massa op om op te komen voor meer gelijkheid, politieke macht en onderwijsvernieuwing. Tijdens deze beweging kwamen ook Chicano posters, muurschilderingen, kunst en Chicano tattoo’s in beeld.

Kenmerken Chicano tattoos

Een Chicano tattoo heeft opvallende patronen. Ze bevatten thema’s van de oude Maya, Inca’s en de Azteken kunst. Een Chicano tattoo is zeer onderscheidend en heel anders dan de meeste bekende soorten tattoo ontwerpen. Kenmerken zijn bijvoorbeeld geometrische patronen, sierlijke letters en een soort graffiti stijl.

Unieke Tattoo

In tattoo studio Needle Time plaatst Viggo een Chicano tattoo het liefste uit de vrije hand. Hij tekent de Chicano stijl tattoo op jouw lichaam. Hiermee krijg je een Chicano tattoo die uniek en persoonlijk is. De tattoo gaat hierdoor ook deel uitmaken van jouw lichaam en benadrukt op een mooie manier jouw lichaam- en spiervormen.

Je bent ook welkom met een zelf ontworpen Chicano stijl tattoo. Voor meer informatie over Needle Time of het maken van een afspraak kun je bellen met: +31(0)6 20 30 40 50.