Over ons

Needle Time is geen ‘tattoo fabriek’, maar een shop waar een relaxte sfeer hangt.

Tattoo Studio Needle Time in Eersel

Needle Time is een mooie Tattoo Studio in Eersel van eigenaar en tattoo artiest Viggo Kroos. Het is een hygiënisch en steriel ingerichte studio met gerestaureerde vintage meubels. Needle Time is geen ‘tattoo fabriek’, maar een shop waar een relaxte sfeer hangt. Hier kun je op je gemak en in alle privacy jouw persoonlijke tattoo laten uitwerken en laten zetten.

In de smaakvol ingerichte studio aan de Nieuwstraat 66 in Eersel werkt Viggo, zijn zoon Sammy Kroos en Mark van Lieshout. Ook worden er tattoos verwijderd d.m.v. laser.

Over tatoeëerder Viggo Kroos

Viggo tatoeëert inmiddels al zo’n 24 jaar. Zijn passie voor tatoeëren begon al vroeg toen hij op een internaat zat. Zijn eerste tattoo poging was, op 13 jarige leeftijd, met een mesje en een watervaste stift op zijn eigen lichaam. Dit mondde uit tot een bloedvergiftiging. Maar na uitleg door een ander klein boefje, waren de eerste resultaten verbluffend goed. Dit tot veel enthousiasme van zijn broeders. Zij wilde snel ook zo’n zelfgemaakte tattoo van Viggo.

Tijdens een onvrijwillige lastminute vakantie in Breda, had hij wederom al snel zijn naam gevestigd als tatoeëerder en ook hier kreeg hij het druk met tattoo opdrachten. Na terugkeer van deze lange vakantie leende Viggo geld van zijn vader om een professionele tattoo uitrusting te kopen en “machinaal” te gaan tatoeëren.

Al jong bekend als tatoeëerder

Toen Viggo 21 jaar oud was werd hij vooral onder vrienden en kennissen bekend als tatoeëerder. De tattoos zette hij toen nog vanuit zijn eigen kamer en later in zijn woning. In 2000 is Viggo bij Jims Tattoo Studio in Den Bosch terecht gekomen. Hier heeft hij van Jimmy de kneepjes van het vak geleerd. Zijn leermeester heeft hemzelf in die tijd ook de naald laten voelen. Via deze kunstenaar kwam hij in de zomer van 2000 bij Frenk in Geleen terecht. Al snel begon Viggo samen met deze Hells Angel een Tattoo-shop in Geleen. Met deze gelegenheid werd, op 5 Augustus 2000, de officiële opening van zijn tattoo studio in Eersel en de studio in Geleen in de Nomads Support Shop van de Hells Angels een feit.

Helaas is zijn vader een half jaar voor deze opening overleden, maar Viggo is hem nog altijd dankbaar voor zijn steun en het belangrijke duwtje in de goede richting. Dit is ook benadrukt door een mooi portret van zijn vader op zijn bovenbeen, door leermeester Jimmy.

Free hand tattoo’s

Inmiddels tatoeëert Viggo alleen nog vanuit zijn nieuwe studio Needle Time in Eersel nabij Eindhoven. Hij staat bekend om zijn mooie free hand tattoos en het omzetten van een persoonlijk verhaal naar een mooi en blijvend tattoo ontwerp. Tijdens het maken van een afspraak en het tatoeëren worden persoonlijke details besproken en vervolgens in de tatoeage te verwerkt om deze zo extra persoonlijk te maken. Viggo’s voorkeur gaat dan ook vaak uit naar een symbolische manier van ‘het vereeuwigen van onderwerpen onder de huid’. “Je hoeft het beestje niet altijd letterlijk bij de naam te noemen”, aldus Viggo over zijn onderhuidse kunst.

Hoogtepunten

“Dat zijn er nogal wat”, aldus Viggo. “Het tatoeëren van mijn leermeester Jimmy (John) Hendriks natuurlijk. Prijzen die ik gewonnen heb. Het krantenartikel van het Frits lampje ter ere van Frits Philips z’n 100 jarige verjaardag, waarvan een exemplaar prijkte aan meneer Frits zijn eigen wall of fame.”, verteld hij met gepaste trots. “Dan is er nog het portret van een helaas veel te vroeg overleden vriendin op haar zoon”. En zo zijn er nog veel meer hoogte/diepte punten te noemen. Viggo: “Ik heb zo’n prachtig beroep, het bestaat voornamelijk uit hoogtepunten”.