Studio

Needle Time is een mooie Tattoo Studio in Eersel van eigenaar en tattoo artiest Viggo Kroos. Het is een hygiënisch en steriel ingerichte studio met gerestaureerde vintage meubels. Needle Time is geen ‘tattoo fabriek’, maar een shop waar een relaxte sfeer hangt. Hier kun je op je gemak en in alle privacy jouw persoonlijke tattoo laten uitwerken en laten zetten.

Werkwijze studio

Tijdens het maken van een afspraak kun je met Viggo, Mark of Sam op je gemak je idee bespreken en samen een plan van aanpak maken. Vaak wordt een tattoo ontwerp met een stift ‘free-hand’ op de huid getekend. Dit maakt elke tattoo uniek en komt vaak beter tot zijn recht dan een geplakte sticker of afdruk. “Ik vind het belangrijk dat de tattoo een deel uitmaakt van het lichaam en dat de tattoo de lichaam- en spiervormen benadrukt”, aldus Viggo.

Voor foto-realistisch en erg ingewikkelde ontwerpen wordt soms wel een afdruk gemaakt om niet te veel tijd te verspillen. In de studio zijn voldoende tattoo magazines en boeken aanwezig. Ook je kunt ook op de iPad’s (ingebouwd in de vliegtuigstoelen) in de wachtruimte, of op je eigen telefoon een idee uitzoeken. In de aanwezige vitrine kun je oude tattoo machines en andere tattoo attributen bekijken. Na het tatoeëren krijg je de juiste instructies en informatie voor nabehandeling en nazorg mee. Studio Needle Time heeft de krachten gebundeld met Tattoo-laser.nl, een tattoo laser bedrijf waar je tattoo’s lichter kunt maken, gedeeltelijk of geheel kunt laten verwijderen. Zie: Tattoo-laser.nl.

Hygiëne in de studio

Needle Time voldoet aan alle richtlijnen van de GGD. Deze zijn te vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid (www.veiligtatoeeren.nl). Vanzelfsprekend wordt er in de studio gewerkt met o.a. nitrile handschoenen en steriel verpakte materialen, zoals disposable needle-cartridges, zalf enz. Ook de inkt voldoet aan de laatste kwaliteitseisen.